Diepgaande gesprekken met jezelf!

Als er ooit een tijd is om tegen jezelf aan te praten en te reflecteren wat belangrijk is voor jou, dan is dat nu wel. Ok, als je 3 kinderen of een gefrustreerde (thuiswerkende) partner thuis hebt rondlopen is dat misschien wat lastiger.
;-)
Als je nu wel een moment vindt om met jezelf te kletsen, wat zeg je dan eigenlijk en wat kún je nog meer zeggen om nu positief en actief te blijven?

Het antwoord zit in jou! Je moet het er wel uit weten te halen.
Mooi moment om het nu eens te oefenen!

Wij zijn er erg goed in om hele verhalen tegen onszelf te vertellen. Of deze verhalen echt wáár zijn, is vaak nog de vraag. Vaak zijn onze gedachten gebaseerd op oordelen, aannames en persoonlijke ervaringen:
‘Dat is niks voor mij’.
‘Daar zitten klanten niet op te wachten’.
‘Dit is hoe het werkt.’
‘Ik moet altijd alles alleen doen’.
‘Ik ken mijn klanten’.
etc.

Ik merk dat dit soort gedachten mij vaak niet verder helpen.
Wat mij wél helpt is: vrágen aan mijzelf stellen.

Mijn vraag aan jou: Stel jij ook genoeg vragen aan ‘je hogere zelf’?
Misschien klinkt deze vraag een beetje vreemd, daarom vertel wat ik je graag wat ik hiermee bedoel.

Wat is je hogere zelf?


‘Je hogere zelf’ communiceert door middel van gevoel en intuïtie. Door dit te ontwikkelen, versterk je jouw intuïtie. Zie het als een soort innerlijke navigatie.
Het is een deel van jou dat geen ego, leugens, angsten, filters of negativiteit kent. Een deel dat eigenlijk gewoon de simpele waarheid laat zien van alles waar je nu op gefocust bent.

Ook als je heel nuchter van aard bent, zorgt het versterken en inzetten van je intuïtie, voor persoonlijke én zakelijke groei.
Het is niet moeilijk om je intuïtie te versterken en de uitkomst ervan zal je verbazen!
Het helpt je om als ondernemer betere en snellere keuzes te maken.
Door de juiste vraag te stellen, zal je ontdekken dat je veel antwoorden al in je hebt: dat je creatief en innovatief kunt zijn op het moment dat de wereld om je heen stil staat.

Ook bij het nemen van zakelijke beslissingen is het goed om af te stemmen op ‘je hogere zelf’. Het lijkt weliswaar op het volgen van je intuïtie (wat je waarschijnlijk al vaak doet) maar door het stellen van een gerichte vraag zet je als het ware een ‘bestandje’ open in je hoofd. Je vraag suddert langzaam door (ook onbewust als je slaapt) en vervolgens komt het antwoord vanzelf boven water!

Stop met malen en het geloven van al je gedachten en stel jezelf effectieve en positief geformuleerde vragen.

Logisch wellicht…Maar doe jij het ook echt?

Zeker in deze onzekere en unieke tijd, kan dit proces je veel opleveren. Meer dan ooit worden wij uitgedaagd om persoonlijk en zakelijk ons leven anders vorm te geven.

Je kunt het gebruiken bij potentiële klanten: ‘Wat heeft de klant nu van mij nodig om ja te kunnen zeggen tegen diensten?’

Je kunt dit proces bijvoorbeeld ook gebruiken voor je eigen gezondheid: ‘Lichaam, wat heb je nodig om fitter te zijn?’

En je kunt het zelfs gebruiken wanneer jij je aan iemand anders ergert (zeker nu je uren thuis op elkaars lip zit ;-)): ‘Wat heeft die ander nodig?’
Vaak als ik aan ‘mijn hogere zelf’ heb gevraagd wat mijn partner nodig heeft, als ik mij aan hem erger, is het antwoord meestal “liefde”. 
Dan kijk ik naar hem (ok, op dat moment ziet hij er nog niet heel lief uit…), ik zet mijn koppigheid aan de kant en raak hem even aan. Hij glimlacht…Ahhh… Dat was een goede move…en niet alleen voor hem.

Als je bewuster vragen gaat stellen, is wel belangrijk dat je op je antwoorden durft te vertrouwen.
Zorg er ook voor dat je vragen neutraal, positief of liefdevol zijn geformuleerd.
Als je ze negatief formuleert, ontstaat er geen verbinding, geen flow en bestaat de kans dat je ook geen passend antwoord krijgt (of een antwoord dat je allang kent).

Formuleer je vraag dan eens op een andere manier: In plaats van te vragen: ‘Waarom verdien ik nooit genoeg geld?’ probeer eens te vragen: ‘Wat is het gemakkelijkste waar ik me vandaag op kan concentreren om meer geld te verdienen?’

Lekker babbelen met ‘je hogere zelf’, is een simpele manier om je snel beter te voelen, energie op te doen en flow te ervaren.
Probeer het eens: wie weet wat het je brengt!

Ik vind het zelf makkelijk om mijn vraag op een whiteboard te zetten en er vervolgens gewoon omheen te schrijven en te tekenen wat er in mij opkomt. Je zal verrast zijn als je ziet hoe snel zo’n bordje vol komt te staan.

Wat vertelt ‘jóuw hogere zelf’ je op dit moment?

Oh ja, als je nu gaat oefenen met deze innerlijke dialoog, zou ik het misschien niet hardop doen…tenzij de mensen om je heen al weten dat je een beetje raar bent. 😉

Motiverende groet,

Mandy