Hoe je als ondernemer ook onverwachts op vakantie kan gaan!:)

Vorige week ben ik verrast door mijn vriend. Wij waren 10 jaar samen en om dit te vieren, had hij een aantal dagen Oostenrijk geboekt.

Heerlijk natuurlijk!

Nou moet ik toegeven, dat ik een aantal jaren geleden minder blij was geweest met zo’n onverwachte trip. Zo maar naar het buitenland terwijl ik groepen klanten begeleid en er een Event aankomt?…..Mij niet gezien.. Maar nu denk ik hier gelukkig anders over en heb ik super genoten van mijn sneeuwrijke verrassing!

Veel ondernemers komen altijd tijd tekort. Om geld te besparen voeren zij veel taken zelf uit. Daarnaast zijn ze vaak gebonden aan hun locatie. Ze hebben hun bedrijf aan huis en ontvangen veel klanten persoonlijk.

Ik was ook zo’n ondernemer. Vele uren was ik bezig met het maken van een website, installeren van allerlei “handige” software. Besteedde veel tijd aan het uitzoeken van social media tips en werkte vooral uurtje-factuurtje aan huis. Vaak was ik hier zoveel uren aan kwijt dat ik geen tijd over had om nieuwe klanten te werven, opleiding te volgen, laat staan onverwacht naar Oostenrijk gaan.

Na een harde leerschool weet ik nu dat dit anders kan!

 • Het is mogelijk om met vrijheid te ondernemen.
 • Het is mogelijk om je klanten ook op afstand goed te begeleiden.

Hoe?

Graag deel ik een aantal praktische tips met jou. Tips die ik jaren geleden zelf wel had willen krijgen.

Hmm… misschien kreeg ik toen ook al deze tips maar was ik te eigenwijs om ze uit te voeren…J

 1.     Besteed taken uit:

Als je dit goed doet, levert dit niet alleen tijd maar ook klanten en omzet op!

Kies de juiste boekhouder/financieel adviseur.
Dit levert je niet alleen tijd maar ook geld op!

 • Maak een plan (wanneer ben je financieel tevreden, stel doelen).
 • Bouw slim je eigen vermogen op.
 • Laat de expert zijn werk doen en geniet van belastingvoordelen en handige tips.

Wil jij de groei van je bedrijf stroomlijnen? Ga dan op zoek naar de virtuele assistent die jou kan helpen.

 • Het bespaart jou tijd.
 • Je kunt je focussen op jouw taken.
 • Continuïteit is geborgd.
 • Professionele aanpak en uitstraling naar extern.
 • Sneller resultaat.
 • Gericht werken aan de groei van jouw bedrijf.

Samenwerken met een VA is een van de beste dingen die ik als ondernemer heb gedaan. Mijn VA ontzorgt zodat ik niet langer bezig ben met allerlei taken waar eigenlijk helemaal geen tijd voor is.
Wil je een succesvol bedrijf opbouwen dan is het slim om tijdig een VA in te huren om de groei van je bedrijf te stroomlijnen. Je kan al voor een aantal uren per maand een VA inhuren.

Tip: ‘De Academie voor Virueel Assistenten’ helpt je in contact te komen met een VA die bij jou past (zowel in taken als inzetbare uren) en hoe je snel en effectief een VA inzet.

2.     Zorg voor een goede ‘Autoresponder’.
Er zijn verschillende bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. Zelf gebruik ik al jaren Autorespond.
Autorespond biedt zelfstandig ondernemers en dienstverleners een compleet aanbod van online-tools voor marketing en verkoop: Nieuwsbrief,  Autoresponders, Shoppingcart en een Affiliate marketing systeem. Wil je je bedrijf laten groeien op de automatische piloot met professionele tools? Dan is Autorespond ideaal.

Bouw een website die automatisch klanten trekt.
Een goede website verleent niet alleen de informatie van jouw diensten, het zorgt gelijk voor nieuwe klanten. Vaak spreek ik ondernemers die maanden bezig zijn met hun website. Deze site heeft allerlei mooie features en bewegende logo’s maar zorgt niet direct voor klanten.
Koppel een Autoresponder aan je website. Zo kunnen bezoekers van je website (naast het gebruikelijke contactformulier) ook gelijk een gratis weggever aanvragen, gelijk een gesprek inplannen of met 1 druk op de knop jouw product kopen.
Mijn webdesigner biedt naast het technische ontwerp ook strategisch advies over het aantrekken van klanten via mijn website!

3.     Zorg dat je jouw klanten ‘overal’ kan begeleiden.
Integreer traditioneel onderwijs en ‘online’ onderwijs. Maak een ‘mix’ van leren met en zonder technologie. Door het aanbieden van verschillende leerstijlen en mogelijkheden komen alle voorkeuren van klanten aan bod. Je klant behaalt goede resultaten omdat hij zelf bepaalt waar en wanneer hij de informatie tot zich neemt.
Door inzet van deze verschillende (online) mogelijkheden bespaar je reistijd en kosten.

Vaak wordt mij gevraagd welke tools ik hiervoor gebruik.
Hierbij een aantal applicaties en onlinetools die ik regelmatig gebruik:

 • Teminar of Instant teleseminar:
  Ik gebruik dit voor teleseminars of interactieve groepssessies.
  Je hoeft niet te reizen en bereikt in dezelfde tijd meerdere mensen. Alle sessies worden opgenomen en zijn te downloaden.
 • WebinarJAM:
  Een software applicatie met kant en klare templates waarmee je een webinar ontwerpt en uitvoert. Daarnaast maak je gebruik van allerlei handige marketingtools waarmee je jouw webinar professioneel promoot.
 • Timetrade:
  Super handige applicatie die je koppelt aan je agenda. Hiermee kunnen mensen zelf een afspraak in jouw agenda plannen. De applicatie voorkomt dubbele afspraken en stuurt beide partijen netjes een bevestiging. Dit scheelt enorm veel heen en weer mailen;)
 • MijnEcourse:
  Met dit unieke Nederlandse platform maak je jouw programma’s interactief en multimediaal. Je kunt jouw programma’s aanbieden met alle denkbare multimedia zoals audio, video, PDF’s en mp3’s. Opzetten is gemakkelijk en voor je klanten gebruiksvriendelijk. Wanneer je een programma hebt gemaakt, kan je dit ook gelijk online verkopen. Je hoeft er daarna weinig tot niets meer aan te doen. Het verloopt allemaal automatisch!
 • Up-Viral
  Met UpViral kan je makkelijk (zonder technische ervaring) lucratieve marketing campagnes ontwerpen en laten uitvoeren. Met handige tools vergroot je jouw lijst met (potentiële) klanten zonder dat het veel tijd kost. UpViral is stap voor stap te koppelen aan jouw social media kanalen, website en Autoresponder. Het verbindt op een slimme manier al je marketingmiddelen zodat je in minder tijd meer rendement uit je campagnes haalt.

Natuurlijk zijn er genoeg andere mooie aanbieders!

Alle bovengenoemde voorbeelden zorgen ervoor dat ik met veel vrijheid kan werken! Ik ben niet locatie gebonden en kan op alle plekken van de wereld mijn klanten op een goede manier begeleiden.

Dat gun ik jou ook!

Investeer in de middelen en creëer stap voor stap:

 • een passieve inkomstenbron,
 • meer vrijetijd,
 • en een automatisch en continue stroom van klanten.

Zo kan een vriend of vriendin jou ook met gemak verrassen! 😉

Welke taak ga jij vanaf morgen uitbesteden of automatiseren?

Motiverende groet,

Mandy Voncken